Gå til indhold
Person holder en bunke asparges i hånden

Fødevarer

Foto: © Richard Clark

Danmark skal fortsat være verdenskendt for sin gastronomi med fokus på bæredygtighed og ansvarlighed. Det betyder også, at bl.a. madspild, økologi, lokale råvarer og plantebaserede alternativer skal tænkes ind, når der udvikles produkter rettet mod turister.

Landets turismeaktører skal i fremtiden forene madoplevelser med bæredygtige principper. Udover turismeprodukter, der har gastronomi som del af kerneoplevelsen, er temaet også relevant for alle turismeaktører, der serverer mad.

Der findes mange eksisterede indsatser, du kan læne dig op ad. Både certificeringer, værktøjer til at udregne klimaaftrykket på indkøb af fødevarer og inspiration til flere vegetariske og veganske retter på menukortet. Der er også hjælp at hente, hvis du ønsker at reducere madspild eller gentænke dit emballageforbrug.

Desuden findes der netværk, digitale videnscentre, inspirationskataloger og udviklingsforløb, hvor du kan søge inspiration til, hvordan I kan arbejde med mere bæredygtig madturisme, fx gennem selvforsyning, omlæggelse til vedvarende energikilder og minimering af spild i alle led af værdikæden.

Søg på værktøjer/indsatser indenfor fødevarer

Kender du et værktøj/indsats, som ikke er med i overblikket? Så tøv ikke med at kontakte os her

 

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Projektet er støttet med midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Følg os: