Kyst med mennesker gående på stranden
Niclas Jessen

COASTOUR

Er I en kystliggende virksomhed, kan I blandt andet få hjælp og støtte til certificeringer, uddannelse af jeres medarbejdere, udstyr og eksterne konsulenter .

COASTOUR er et EU-program, hvor små og mellemstore virksomheder kan få støtte til grønne og digitale løsninger. Ved at ansøge om en såkaldt “bæredygtighedsvoucher”, kan I modtage op til 9000 euro.

Frist: Den 28. august 2024. 

Aros panoramaudsigt
© Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum. Photo: Robin Skjoldborg

SMV:Grøn

Står I over for at skulle certificeres eller miljømærkes? Vil I gerne udnytte jeres ressourcer bedre og opnå besparelser? Effektivisere og gentænke brugen af energi og materialer i produktionen? Eller går I med tanker om at gentænke design, produktion, indkøb og materialevalg?” sådan beskriver Erhvervshusene deres program SMV:Grøn

SMV:Grøn, er et program, der tilbyder hjælp til små og mellemstore virksomheder, som ønsker grøn omstilling og en mere cirkulær økonomi i form af rådgivning og eller tilskud til nye investeringer 

Frist: Løbende frem til 1. april 2025

Grenen, Danmarks nordligste punkt
Dennis Lundby

Erhvervspuljen

I kan som virksomhed, både små og store, søge tilskud til projekter, der fokusere på energibesparelser, energieffektiviering eller CO2-reduktioner. I kan for eksempel få tilskud til at konvertere jeres gaskedel til varmepumpe eller til udskiftning af vinduer.

Erhvervspuljen er et økonomisk tilskud til danske virksomheder under Energistyrelsen. Puljen er oprettet for at sætte yderligere skub i den grønne omstilling af dansk erhvervsliv. 

Frist: Ansøg hele året indtil 2029

Pige på strand
Pige på strand

GUDP: Grønt udviklings- og demonstrationsprogram

Er I en forskningsinstitution, producent, iværksætter eller lignende inden for fødevareerhvervet, kan I søge om tilskud hos GUDP til realisering af idéer, der styrker den grønne omstilling af fødevareerhvervet. 

Frist: To ansøgningsrunder om året 

Bakket landskab
Daniel Villadsen

Next Stop Himmerland

Er I en turismevirksomhed i Vesthimmerland og Mariagerfjord Kommune, så kan I få hjælp og sparring til jeres grønne omstilling, uanset hvor langt I er i processsen. Projekt “Next Step Himmerland” tilbyder nemlig tilpassede forløb til jeres virksomheder, som kan resultere i handleplaner, grønne forretningsmodeller og samarbejder.  

Frist: Udgangen af 2024

Støttemuligheder til den grønne omstilling i turistbrachen

Her på siden kan du finde en opdateret lidt over relevante støttemuligeder til det grønne arbejde i turistbranchen. Det kan være hjælp til certificeringer, grønne forløb, uddannelse, forbedringer og meget mere.

Kbh Daniel Rasmussen
Daniel Rasmussen

Sustainable Choice CPH

Nu er der hjælp at hente hos Wonderful Copenhagen, som inviterer til en række individuelle forløb, hvor turismevirksomheder kan få hjælp til at nå i mål med at opnå en certificering.

Frist:  1. juli 2024