En masse forskellige håndplukkede svampe ligger på et bord

'Green Restaurant'

21.12.2022
Foto: © Ditte Ingemann

Denne certificering bygger videre på Green-Key-certificeringens kriterier med fokus på at fremme mere bæredygtig mad og tilberedning. Der ses på helheden med kriterier indenfor 12 områder, herunder madspild, vand- og energiforbrug og valg af råvarer.

Beskrivelse fra indsatsens hjemmeside:
 

"GREEN RESTAURANT tildeles restauranter, der ønsker at gøre en ekstra indsats for at være bæredygtige og passe på miljøet og kunne dokumentere denne indsats.

Definition er som ved Svanemærkningen; det vil sige at restauranter også omfatter institutionelle køkkener, kantiner, gadekøkkener, cafeer og kæderestauranter, så længe det tydeligt fremgår, hvilken del som er mærket med GREEN RESTAURANT (...)

For at få tildelt GREEN RESTAURANT er det nødvendigt at leve op til en række kriterier, der er listet i nærværende kriteriesæt: Obligatoriske kriterier som skal opfyldes inden tildelingen. Pointkriterier som giver 1 til 5 point, afhængig af kriteriets vægtning.

Alle obligatoriske kriterier og min. 30 % af de relevante pointkriterier skal være opfyldt for at blive mærket med GREEN RESTAURANT."

Læs mere om certificeringen på Green-Key's hjemmeside her.