Foto af forskellige friske grøntsager, som sælges i vejbod i Danmark

'Flere grønne måltider i professionelle køkkener'

8.6.2023
Foto: © Freya McOmish, Scandinavia Standard

Dansk Vegetarisk Forening giver i guide inspiration og gode råd til at øge både mængden og efterspørgslen af plantebaserede retter blandt dine konferencedeltagere, medarbejdere, gæster etc.. Guiden indeholder bl.a. forslag til menuopbygning og kostguide til vegansk og vegetariske retter.

Udpluk af indsatsens egen beskrivelse:
 

"Vi styres langt mere af vores omgivelser, end vi ofte tror. Får vi serveret kødrige retter i frokostbutteten på arbejdet, tænker mange ikke over at bede om et grønnere måltid. Omvendt, hvis frokostbutteten som udgangspunkt er vegetarisk, hvor kødet altså skal tilvælges som sidebestilling, viser det sig, at de este er tilfredse med det grønne måltid.

Danske forskere har vist, at det har kæmpe betydning at ændre standarden for folks valg. Ved at gøre frokosten vegetarisk ved tre konferencer - med kødet som tilvalg - steg andelen af folk, der valgte vegetarisk fra 6% til 87%!"

Hent guiden på Dansk Vegetarisk Forenings hjemmeside her.