Friske krydderurter holdes i hånden

'Ø-mærket'

21.12.2022
Foto: © Kam & Co

Økologiske fødevarer og visse økologiske nonfood-produkter kan bære Ø-mærket med teksten “Statskontrolleret økologisk”, når disse er tilberedt under økologikontrol i Danmark. Ø-mærket er udviklet af Fødevarestyrelsen. 

Beskrivelse fra indsatsens hjemmeside:
 

"Det røde Ø-mærke blev indført i 1989. Ø-mærket er en garanti for, at et økologisk produkt er kontrolleret af de danske myndigheder, som jævnligt fører kontrol med de jordbrug og virksomheder der producerer, forarbejder, pakker eller mærker de økologiske varer i Danmark.

Ø-mærket kan frivilligt anvendes i mærkningen af fødevarer, når disse markedsføres som økologiske i varebetegnelsen. Det er en betingelse, at mærkningen med Ø-mærket foretages af en virksomhed, der er omfattet af de danske myndigheders økologikontrol.

Fødevarestyrelsen har ansvaret for reglerne om brug af Ø-mærket i forbindelse med markedsføring af økologiske fødevarer.

Anvendes Ø-mærket ved markedsføring af og reklame for non-food produkter i primærleddet (fx hø og juletræer), foretages administration og kontrol af Landbrugsstyrelsen."

Læs mere om Ø-mærket på Landbrugsstyrelsens hjemmeside her.