H.C. Andersens hus i Odense

Indsatser

Foto: Daniel Jensen - VisitOdense

I partnerskabet er vi gået sammen om en række miljø- og klimaindsatser indenfor turismens tre forretningsområder, der beskæftiger sig med alt fra storby-, natur- og kystturisme til erhvervsmøder og konferencer.

Vindmøller i Videbæk
Mitch Wiesinger

Måling af CO2 i dansk turisme

I samarbejde med Center for Regional og Turismeforskning udvikler VisitDenmark en international sammenlignelig CO2-målemetode, som skal sikre, at dansk turismes grønne omstilling bliver datadrevet. 

Restaurant Ti Trin Ned
Claes Bech-Poulsen

Tilskud til certificeringsforløb

Certificeringer giver virksomheder et konkret værktøj til at komme i gang med deres grønne omstilling. Dansk Storbyturisme tilbyder derfor tilskud til rådgivning af certificeringsforløb til 40 turismevirksomheder i Aarhus, Nordjylland, Fyn og København. 

Feriehuse ved Tornby Strand
Daniel Brandt Andersen

Grøn omstilling af feriehuse og feriehusområder

Feriehuse udgør en stor del af overnatningskapaciteten i Danmark. I samarbejde med aktører på området gennemfører Dansk Kyst- og Naturturisme en række miljø- og klima-aktiviteter med fokus på feriehuse, gæsteadfærd og feriehusområder.  

Isbjerget
Isbjerget (2013) – CEBRA, JDS Architects, Louis Paillard og SeARCH. Fotograf: Kim Wyon

Bæredygtig udvikling af erhvervsturismen i Danmark

Danmark er yderst konkurrencedygtig på sin erhvervsturisme, der dækker både møder, konferencer og messer. MeetDenmark styrker derfor de danske erhvervs- og mødeturismevirksomheders arbejde med blandt andet certificeringer, værdikæder og CO2-reduktion.

 

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Projektet er støttet med midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.