Hus bygget i trætoppen

Overnatningskapacitet

Foto: © Løvtag (2019) - Sigurd Larsen Architects. Photographer: Søren Larsen

Hvis dansk turisme skal nedsætte sit samlede CO2-udslip, er det afgørende at fokusere på den grønne omstilling blandt overnatningssteder – både i storbyturismen og i kyst- og naturturismen.

Overnatningssteder udgør størstedelen af det danske turismeprodukt, og der er derfor meget CO2 at spare ved at omstille her. Temaet er både relevant for hoteller, hostels, campingpladser, feriehuse m.fl., som vil udvikle deres forretning i en mere bæredygtig retning, og for destinationsselskaber, som ønsker at sikre en højere andel af mere bæredygtige overnatningsmuligheder på deres destination.

Du kan bl.a. hente inspiration i de mange analyser, udviklingsprojekter og inspirationsmateriale, der er lavet med henblik på at optimere den grønne omstilling blandt eksisterende overnatningssteder. 

Der arbejdes også på at optimere campingproduktet samt at sikre flere overnatningssteder i naturen – sidstnævnte med forskellige udviklingsprojekter, der blandt andet udvikler nye koncepter og har fokus på at nå ud til nye målgrupper.

Søg på værktøjer/indsatser indenfor overnatningskapacitet

Kender du et værktøj/indsats, som ikke er med i overblikket? Så tøv ikke med at kontakte os her

 

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Projektet er støttet med midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.