Foto af en person bagfra som nyder udsigten over havet ved Klitmøller

'SDG Value Scan'

21.12.2022
Foto: © Mette Johnsen

Med dette værktøj fra Verdensmålsportalen og Dansk Industri kan virksomheder kortægge sine postive og negative aftryk på miljøet og samfundet gennem hele sin værdikæde, og samtidig blive klogere på nye forretningsområder. Værktøjet kan med fordel bruges i forbindelse med egen workshop.

Beskrivelse fra indsatsens hjemmeside:
 

"For at kunne udvikle en forretningsstrategi, der hviler på bæredygtighed, er det essentielt at kende din virksomheds positive og negative påvirkning på samfund og miljø på tværs af hele værdikæden – fra indkøb, til produktion og det produkt/den service du tilbyder: Hvordan påvirker du hele kæden? Når du har overblik over det, har du de bedste forudsætninger for at fusionere din virksomheds kompetencer og know how med de verdensmål, som er mest relevante for dig – og derved skabe en mere fremtidssikker forretningsstrategi (...).

Value Scan stiller fire centrale spørgsmål, som sætter dig i stand til at kortlægger din virksomheds positive og negative indvirkning på hver af de 17 verdensmål. Værktøjet bidrager i øvrigt til at identificere oversete forretningsmuligheder med udgangspunkt i verdensmålene og med udgangspunkt i din virksomheds kernekompetencer."

Læs mere om indsatsen på deres egen hjemmeside her