To personer sanker tang i vandkanten

'Regenerativ turisme på verdenskortet'

21.12.2022
Foto: Frame&Work

Destination Trekantområdet sætter med dette projekt Naturpark Lillebælt på verdenskortet gennem regenerative- og outdooroplevelser. I projektet bliver den bæredygtige turismeudvikling en måde at tilføre mere værdi til lokalområdet og gøre regenerering af naturen oplevelsesbar for turister.

Beskrivelse fra indsatsens hjemmeside:
 

"Der findes en undergrund af stedbundne virksomheder, som har oplevelsesøkonomiske interesser i udviklingen af Naturpark Lillebælt som feriedestination. Det er fortrinsvis små stedbundne oplevelsesudbydere, der har deres primære aktiviteter i Naturpark Lillebælt, og som danner et potentialegrundlag for udviklingen af regenerative turismeprodukter, der kan forbedre miljøet, biologien og lokalsamfundet, i og omkring naturparken. I kombination med dette, er der en stadigt voksende efterspørgsel på naturoplevelser, særligt med unikke stedbundne kvaliteter og læring som en del af aktiviteten – ikke mindst fra udenlandske turister.

Derfor har Destination Trekantområdet, sammen med Naturpark Lillebælt og Destination Fyn, igangsat et projekt der skal sætte naturparken på verdenskortet, som et fyrtårn for outdooroplevelser der kan bidrage til naturgenskabelse og bringe en mere nuanceret værdi til området, end blot øgede overnatningstal."

Læs mere om indsatsen på Destination Trekantområdets hjemmeside her.