En backpacker går langs vejen på Tisvildevejen med ryggen til

'Rapport om bæredygtige rejser 2023'

21.12.2022
Foto: © Sarah Green - VisitNordsjælland

Med udgangspunkt i 33.000 rejsende fra 35 lande og områder undersøger Booking.com i denne omfattende undersøgelse rejsenes beslutninger i relation til mere bæredygtige rejser. Herunder dilemmaet omkring økomisk usikkerhed vs. ønsket om at træffe mere bæredygtige rejsevalg.

Beskrivelse fra indsatsens hjemmeside:
 

"Den mest omfattende undersøgelse om bæredygtige rejser fra Booking.com til dato viser en stor forskel mellem folks handlinger. Nogle er mere bevidste om, hvordan de bruger penge ud fra opfattelsen af, at bæredygtige rejser er for dyre, mens andre er villige til at betale mere for disse rejsemuligheder for at føle sig sikre på, at de er med til at gøre en forskel.

På trods af økonomiske begrænsninger står det klart, at der er en enorm interesse i bæredygtige løsninger – især dem, der ikke påvirker udgifterne. På mikroniveau omsætter nutidens ansvarlige rejsende deres intention til handling, hvilket resulterer i en markant stigning i bæredygtig rejseadfærd, f.eks. ved at slukke for airconditionanlægget og genbruge håndklæder på overnatningsstedet. De rejsende træffer også bevidste valg, der er større end hverdagens vaner, f.eks. ved at vælge mere bæredygtige transportmuligheder og handle lokalt."

Hent undersøgelsen fra Booking.com på dansk her.