Luftfoto af kystlinjen i Hesnæs

'Opdateret guide: Kom godt i gang med certificeringer og miljømærkninger'

21.12.2022
Foto: © Daniel Villadsen

Med denne guide får turismeorganisationer og virksomheder en indføring i, hvordan man kommer i gang med arbejdet med miljøcertificeringer og -mærker. Guiden er en videreudvikling af Destination Fyns guide om certificeringer, udarbejdet i regi af Partnerskab for bæredygtig turismeudvikling.

Beskrivelse fra certificeringsguiden:
 

"Mærkning er en måde at dokumentere jeres virksomheds bæredygtige tiltag. Ved at bruge symboler og logoer, hjælper I gæsterne til at navigere i deres muligheder. Det er en måde at signalere jeres virksomheds processer og arbejdsmetoder, samt systematisere jeres arbejde med miljøpåvirkning. 

Med denne guide ønsker vi at skabe et øget kendskab til certificeringer og miljømærkninger, som led i en bæredygtig udvikling af turismen i de danske destinationer. Vi ser certificeringer og miljømærker som en måde at skabe struktur for jeres virksomheds arbejde med bæredygtige tiltag. Det giver jer en mulighed for at sætte standarder og mål for jeres virksomhed, og dermed løfte jer selv og hele branchen i et fælles ansvar.

Denne guide er ment som en introduktion til jer – organisationer eller virksomheder – som overvejer at gå i gang med at arbejde med miljøcertificeringer og -mærker. Det kan være, at I allerede er i overvejelser, men er usikre på, hvilke ordninger eller mærker I skal vælge. Eller er i tvivl om, hvordan I skal gribe processen an. Vi håber med denne guide, at kunne skabe et bedre overblik, som kan hjælpe med at træffe valget og give et sidste skub til at komme i gang med arbejdet."

Hent guiden her.