En person klatrer i et udendørs klatrestativ

'New outsiders: Nye markedstendenser inden for outdoor-turisme'

6.7.2023
Foto: Genner Hoel Pandekagehus og Camping

Hub for Innovation in Tourism (HIT) kortlægger og identificerer i denne analyse markedet og nye tendenser inden for outdoor-turisme. Analysen er udarbejdet som del af et accelerationsforløb for turisme-startups på tværs af storby-, erhvervs- samt kyst- og naturturismen.

Udpluk af indsatsens egen beskrivelse:
 

"Vi har ikke ret meget viden om, hvad der efterspørges og hvilke behov, der er blandt brugerne af outdoor. Nye type outdoorbrugere er kommet til. Det skaber et oplagt markedspotentiale for at forretningsudvikle til disse kunder. Men hvem er kunderne, hvad efterspørger de, og hvilke kanaler benytter de? Vi taler om outdoor som et samlet begreb, men der er stor forskel på kunder, der ønsker luksus-shelters, sanketure og pilgrimsvandring til kunder, der søger adrenalin-pumpende mountainbiketure, bjergbestigning og survival-camps på en øde ø (...).

Formålet med denne rapport er at give iværksættere inden for outdoor-området et godt redskab til at udvikle deres forretning. Det gør vi ved at samle ny og eksisterende viden om markedet og kunderne, og dele inspiration fra nogle af de eksisterende virksomheder på markedet for outdoor. Afslutningsvis præsenterer vi en værktøjskasse med redskaber, som kan bruges til forretningsudvikling af outdoor."

Hent analysen på Hub for Innovation in Tourism's hjemmeside her