Luftfoto af to personer der går på en sti mellem to gule marker

'Kom godt i gang med certificeringer og miljømærkning'

21.12.2022
Foto: © Mitch Wiesinger

Med denne guide hjælper Destination Fyn sine turismeaktører med at få kendskab til certificeringer og miljømærkninger i turisme- og oplevelsesindustrien, som led i en bæredygtig udvikling af turismen på Fyn. Guiden er også relevant for turismeaktører på tværs af geografi. 

Beskrivelse fra indsatsens hjemmeside:

"Mærkning er en måde at dokumentere jeres virksomheds bæredygtige tiltag. Ved at bruge symboler og logoer, hjælper I gæsterne til at navigere i deres muligheder. Det er en måde at signalere jeres virksomheds processer og arbejdsmetoder, samt systematisere jeres arbejde med miljøpåvirkning.

Destination Fyn ønsker med denne guide at skabe et øget kendskab til certificeringer og miljømærkninger, som led i en bæredygtig udvikling af turismen på Fyn. Vi ser certificeringer og miljømærker som en måde at skabe struktur for jeres virksomheds arbejde med bæredygtige tiltag. Det giver jer en mulighed for at sætte standarder og mål for jeres virksomhed, og dermed løfte jer selv og hele branchen i et fælles ansvar.

Denne guide er ment som en introduktion til jer – organisationer eller virksomheder – som overvejer at gå i gang med at arbejde med miljøcertificeringer og -mærker. Det kan være, at I allerede er i overvejelser, men er usikre på, hvilke ordninger eller mærker I skal vælge. Eller er i tvivl om, hvordan I skal gribe processen an. Vi håber her, at kunne skabe et bedre overblik, som kan hjælpe med at træffe valget og give et sidste skub til at komme i gang med arbejdet."

Hent guiden på Destination Fyns hjemmeside her.