En voksen og et barn køber ind i en gårdbutik

'Klimabarometret'

21.12.2022
Foto: © Niclas Jessen

Få dybere indblik i danskernes viden, holdninger og handlinger i forhold til klimaudfordringen med denne analyse fra CONCITO. I analysen undersøges bl.a. danskernes bekymring for klimaet, holdninger til klimaafgifter, plantebaseret mad, flyvning og elbiler, samt vilje til at ændre adfærd.

Beskrivelse fra indsatsens hjemmeside:
 

"CONCITOs Klimabarometer har siden 2010 målt og analyseret udviklingen i danskernes viden, holdninger og handlinger i forhold til klimaudfordringen. Dette år er en understregning af danskernes fortsatte stærke klimaengagement og en påmindelse til politikere og andre beslutningstagere i samfundet og erhvervslivet om deres forpligtelse til stadig at drive den grønne omstilling af det danske samfund fremad.

Undersøgelsen viser, at danskerne fortsat og i stigende grad er bekymrede over klimaets tilstand. Barometeret viser også, at danskerne har klare forventninger til handling fra beslutningstagere. Således vil politikernes handlekraft i forhold til en indsats for at imødegå klimaforandringerne få betydning for, hvor vælgerne vil sætte deres kryds ved det kommende folketingsvalg." 

Læs mere om analysen på CONCITO's hjemmeside her.