Gå til indhold
En voksen og et barn køber ind i en gårdbutik

'Klimabarometret'

21.12.2022
Foto: © Niclas Jessen

Få dybere indblik i danskernes viden, holdninger og handlinger i forhold til klimaudfordringen med denne analyse fra CONCITO. I analysen undersøges bl.a. danskernes bekymring for klimaet, holdninger til klimaafgifter, plantebaseret mad, flyvning og elbiler, samt vilje til at ændre adfærd.

Beskrivelse fra indsatsens hjemmeside:
 

"CONCITOs Klimabarometer har siden 2010 målt og analyseret udviklingen i danskernes viden, holdninger og handlinger i forhold til klimaudfordringen. Dette år er en understregning af danskernes fortsatte stærke klimaengagement og en påmindelse til politikere og andre beslutningstagere i samfundet og erhvervslivet om deres forpligtelse til stadig at drive den grønne omstilling af det danske samfund fremad.

Undersøgelsen viser, at danskerne fortsat og i stigende grad er bekymrede over klimaets tilstand. Barometeret viser også, at danskerne har klare forventninger til handling fra beslutningstagere. Således vil politikernes handlekraft i forhold til en indsats for at imødegå klimaforandringerne få betydning for, hvor vælgerne vil sætte deres kryds ved det kommende folketingsvalg." 

Læs mere om analysen på CONCITO's hjemmeside her.

Følg os: