Close up af valmuer på en mark i Lejre

'Hvidbog - kommunernes håndbog til biodiversitet'

21.12.2022
Foto: © Freya McOmish, Scandinavia Standard

I denne håndbog præsenteres viden og indsigter fra 2020, hvor alle 98 kommuner deltog i konkurrencen om at skabe landets vildeste biodiversitetsprojekt. Håndbogen giver konkrete anbefalinger og tips til, hvordan man kan skabe plads til naturen og øge biodiversiteten i et område. 

Beskrivelse fra indsatsens hjemmeside:
 

"Den 5. februar 2020 henvendte jeg mig til landets kommuner med en invitation til at omfavne, hylde og dyrke den vilde natur. Et frø blev sået og frem spirede en VILD konkurrence for alle landets kommuner. De skulle dyste om, hvem der kunne skabe det vildeste og mest fantastiske biodiversitetsprojekt. Dengang havde jeg ingen anelse om, hvor vildt det ville gå for sig.

Alle 98 kommuner tilmeldte sig konkurrencen, og det kom der fantastiske biodiversitetsprojekter ud af. Kommunerne har gjort en kæmpe indsats for at give naturen mere plads, og det er spiret frem med naturprojekter. Med konkurrencen og kommunernes benhårde arbejde er frembrudt en ny opmærksomhed og prioritering af naturen i kommunerne (...)

Mange kommuner har under forløbet meldt tilbage, at de har lært meget om biodiversitet, og at der blevet udviklet nytænkende og kreative metoder til at give naturen en hjælpende hånd. Lad os dyrke denne viden med hinanden, så vi ikke hver gang skal opfinde den dybe tallerken."

Hent håndbogen på Miljøministeriets hjemmeside her