Luftfoto af Drejby Strand camping

'Grøn Camping og Outdoorferie'

11.5.2023
Foto: © LABAN Stories

Destination Sønderjylland igangsætter i 2023 dette udviklingsprojekt, der gennem bl.a. test af nye teknologier med fokus på vand- og energibesparelser og affaldssortering, skal gøre campingerhvervet endnu mere attraktivt overfor turister, der vægter bæredygtighed, natur og outdoor højt. 

Beskrivelse fra indsatsens hjemmeside:
 

"Med dette projekt, så ønsker vi at støtte campingerhvervet i processen til at blive et endnu mere attraktivt og bæredygtigt erhverv. Dette gør vi ved at: 

Afprøve nye teknologier, der kan være med til at gøre campingpladser mere bæredygtige. Vi har tænkt os at afprøve teknologier indenfor vandbesparelse, energibesparelse og affaldssortering.

I projektet vil der blive udarbejdet en række individuelle udviklingsplaner, der kan hjælpe campingpladserne til at gentænke deres plads, så den i højere grad kan tiltrække turister, der vægter bæredygtighed, natur og outdoor højt. 

I projektet vil udvalgte campingpladser få besøg af en klimarådgiver, der kan identificere, hvilke energioptimerende forbedringer, der kan gøres og lave en CO2 beregning."

Læs mere om udviklingsprojektet på Destination Sønderjyllands hjemmeside her.