To personer går en tur i Aalborgs hyggelige gader

'Green Tourism Organization'

21.12.2022
Foto: © LABAN Stories

Denne certificering giver turistdestinationer og -organisationer et værktøj, som gør det muligt at arbejde aktivt med den grønne omstilling, både i egen drift og på selve destinationen. Samtidig gør certificeringen det muligt at markedsføre og brande organisationen på dette område udadtil.

Beskrivelse fra indsatsens hjemmeside:
 

"Turistdestinationer og -organisationer spiller en central rolle for turismen og er medvirkende til at fremme bæredygtig turisme både ved at skabe en bæredygtig udvikling blandt lokale aktører og ved at tiltrække møde- og ferieturister, der ønsker en bæredygtig oplevelse.

GREEN TOURISM ORGANIZATION hjælper med at sikre, at organisationens egen virksomhed er bæredygtig og gør det muligt at markedsføre og brande organisationen på det bæredygtige og grønne område. Ordningen har både fokus på, hvad turistorganisationen gør på deres eget domicil og på at organisationen skal arbejde aktivt med at fremme bæredygtighed indenfor organisationens virkefelt. Samtidig skal selve destinationen have mange miljømærkede overnatningssteder og en mission for at få området i en mere bæredygtig retning.

GREEN TOURISM ORGANIZATION er en troværdig ordning med strikse kriterier, en troværdig ansøgnings- og kontrolproces og en jury, der behandler og godkender ansøgningerne og efterfølgende kontrollere indsatsen. GREEN TOURISM ORGANIZATION bygger på fundamentet og erfaringerne fra Green Key, som Friluftsrådet og HORESTA skabte for over 20 år siden, og som nu er udbredt i over 60 lande og tildelt mere end 3.000 turistvirksomheder."

Læs mere om certificeringen på Green-Key's hjemmeside her.