En person har plukket æbler og lægger disse i en kasse

'EU-Blomsten'

21.12.2022
Foto: © Richard Clark

EU-Blomsten er sammen med Svanemærket Danmarks officielle miljømærker, som har til formål at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. EU-Blomsten fokuserer på hele produktets livscyklus og bliver kontrolleret af Miljømærkning Danmark, som er en del af Dansk Standard.

Beskrivelse fra indsatsens hjemmeside:
 

"Målet med miljømærkerne er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. Derfor ser miljømærkerne på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs – til gavn for mennesker, miljø og for jordens ressourcer (..)

Du finder Svanemærket og EU-Blomsten på mere end 29.000 forskellige produkter og serviceydelser – blandt andet vaskepulver, bagepapir, legetøj, møbler, byggematerialer, boliger, hoteller og bilvaskehaller. Kravene til et produkt afhænger af, hvilken produkttype der er tale om – dette sikrer relevante krav og maksimal miljøeffekt. Når du vælger et produkt med Svanemærket eller EU-Blomsten, er du med til at mindske miljøbelastningen – og uanset hvilket produkt du vælger, kan du være sikker på, at det er blandt de miljømæssigt bedste i deres kategori."

Læs mere om EU-blomsten på Miljømærkning Danmarks hjemmeside her.