En person sidder i naturen på en bænk med sin cykle i solnedgangen

'Bæredygtig turismeudvikling'

26.6.2023
Foto: © Daniel Villadsen

Aalborg Universitet udbyder dette nye kursus, der sætter fokus på analyse og udvikling af mere bæredygtige turismeoplevelser og strategier. Kurset indeholder bl.a. emner omkring måling af bæredygtighed, involvering af lokalområdet og samarbejder mellem offentlige og private aktører.

Udpluk af beskrivelse fra indsatsens hjemmeside:

"Bæredygtig turismeudvikling er faget, der giver dig de nødvendige kompetencer til at analysere og designe bæredygtige turisme- og oplevelsesøkonomi strategier. Du vil lære om centrale aspekter af bæredygtig turisme og hvordan begrebet kan operationaliseres i praksis.

Gennem faget vil du opnå viden om teori og praksis inden for bæredygtig turisme, forskellige indikatorer og målemetoder, og betydningen af forskellige turismekontekster og forretningsmodeller. Du vil lære at vurdere teoretiske og praktiske problemstillinger, og hvordan du kan anvende relevante metoder og redskaber til at analysere centrale aspekter af bæredygtighed og turisme.

Som studerende vil du også få mulighed for at udvikle dine kompetencer i at designe en analyse af komplekse udfordringer for turismevirksomheder og destinationer, identificere relevante stakeholders og deres indflydelse, samt udvikle en strategi for effektiv inddragelse af stakeholdere, herunder lokalsamfund, i udviklingen af bæredygtig turisme i lokalområdet.

Modulet indeholder forelæsninger, interaktive seminarer, gæsteoplæg, gruppearbejde, opgaveløsning og foregår på dansk."

Læs mere om kurset på Aalborg Universitets hjemmeside her