Cykel stå i naturen

'1 ud af 3 gæster på 2 hjul - En strategi for mere cykelturisme i Nordsjælland'

21.12.2022
Foto: © Tine Uffelmann - VisitNordsjælland

Bliv inspireret af VisitNordsjællands praksisnære cykelstrategi, der har som vision, at hver 3. gæst frem mod 2020 skal cykle under sit besøg i Nordsjælland. Strategien indeholder bl.a. data, indsigter, gode råd og et idékatalog.

Udpluk af beskrivelse fra indsatsens hjemmeside:
 

"Vores mission er at gøre Kongernes Nordsjælland mere tilgængelig for turister og gæster, der vil stige på cyklen under deres besøg. Bedre cykelmuligheder giver nye gæster endnu en god grund til at vælge Kongernes Nordsjælland. Vores vision er, at hver 3. gæst frem mod 2020 skal cykle under sit besøg i Nordsjælland. Hvis vi kan lykkes med det, estimerer vi, at VisitNordsjællands fem ejerkommuner kan øge den cykelrelaterede omsætning fra 290 mio. kr. i 2015 til næsten 440 mio. kr. i 2020. (...)

Cykelturister er ikke en enkelt gruppe – de er forskellige og ønsker sig forskellige ting, når de vælger et feriested. For det første er det vigtigt at forstå, at for de fleste turister er cykling ikke et mål i sig selv. Det er en aktivitet – på linje med at bade, fiske, besøge gode restauranter eller seværdigheder. Hvis man ved, at der er særligt gode muligheder for en ønsket aktivitet, kan det afgøre valget af ferie."

Læs mere om strategien på VisitNordsjællands hjemmeside her