Nordkyststien-coastal-view

Danskerne vælger Danmark - og knap hver femte bæredygtighed

1.7.2024
Forfatter: Mikal Holt Jensen
Foto: ©Sarah Green

Danskerne ser Danmark som et attraktivt sted at holde ferie, og bæredygtighed spiller en rolle. Samtidig svarer mange danskere, at vejret har stor betydning for deres ferie

Danskerne vil gerne holde ferie i Danmark hele året rundt. Det er hovedkonklusionen på en undersøgelse, som Dansk Kyst- og Naturturisme og VisitDenmark står bag i foråret 2024.

Som rejsemål er Danmark mest attraktivt om sommeren for både kortere og længere ferier, men undersøgelsen viser også, at andre tider på året har potentiale for kortere ferier.

Vejret spiller en afgørende rolle, og 38 procent forventer, at det vil påvirke fremtidige ferier. Bæredygtighed er også vigtig for 17 procent af danskerne, som ser Danmark som et trygt og miljøvenligt rejsemål.

Bæredygtighed spiller en rolle

I undersøgelsen fremgår det også, at 17 procent af danskerne forventer, at bæredygtighed og miljømæssige hensyn i høj eller meget høj grad vil påvirke deres rejsevalg fremadrettet.

”Danskerne opfatter Danmark som et mere bæredygtigt rejsemål sammenlignet med andre europæiske lande. De fremhæver blandt andet, at Danmark er et trygt og familievenligt rejsemål, og for størstedelen af danskerne er det vigtigt, at turismen tager hensyn til stedets lokale kultur og at der er tilbud om bæredygtige løsninger. Desuden føler flere end halvdelen selv et ansvar for at passe på miljøet, når de holder ferie,” fortæller Anne Villemoes, som er Kommunikations- og udviklingsdirektør hos VisitDenmark.

Læs om analysens resultater i forhold til bæredygtig turisme….