
Aalborg Kongres & Kultur Center arbejder på at ændre transportvaner hos gæsterne
Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) har taget initiativ til at reducere CO2-udledningen fra gæsternes transport. Med over 500.000 årlige besøgende, hvoraf mange ankommer i bil, har AKKC sat sig for at fremme brugen af offentlig transport.
Centeret har i samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab lanceret et pilotprojekt, hvor gæster, der deltager i kulturarrangementer, kan købe en specialbillet til offentlig transport for kun 60 kr. Målet er at få folk til at vælge tog eller bus fremfor bil. Projektet har dog haft begrænset succes, da kun 3,21% af gæsterne benyttede tilbuddet.
Når vi kigger på vores CO2-regnskaber, så kan vi se, at transport er en stor post. Det gælder både os selv, vores leverandører og vores gæster. Så det er der, vi skal begynde at sætte ind, hvis vi vil rykke på nogle ting,
siger Louise Storgaard Nielsen, der arbejder som Sustainability Manager hos Aalborg Kongres & Kultur Center.
AKKC erkender, at adfærdsændringer tager tid, og de arbejder videre med at finde løsninger, herunder et længerevarende samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab. Derudover understreger AKKC, at samarbejder med leverandører og partnere er afgørende for at opnå bæredygtige løsninger.
Pilotprojektet er dog stadig betragtet som en succes, da det har givet værdifulde erfaringer og sat gang i bæredygtighedsarbejdet. AKKC fortsætter med at fokusere på at reducere transportrelaterede CO2-udledninger og er engageret i at finde løsninger på både lokalt og nationalt niveau.
AKKC opfordrer andre virksomheder til at starte bæredygtighedsarbejdet og skabe samarbejder for at opnå større resultater.
3 gode råd til andre, der overvejer at gå i en mere bæredygtig retning
1. Det er en god ide at lytte til, hvad leverandører og kunder efterspørger, og hvilke udfordringer de har. På den måde kan man være på forkant og tage stilling til fremtiden, hvor der kommer endnu flere krav.
2. Man skal bare gøre noget, og ikke være så bekymret for, om man går den rigtige vej.
Det gælder om at komme i gang og turde gøre noget. Så kommer man i hvert fald et skridt tættere på.
3. Det er få ting, man kan gøre helt alene. Derfor er det en rigtig god ide at lave samarbejder. Vi er nemlig afhængige af andre i forhold til rigtig mange ting. Blandt andet affald, varelevering, cirkulære økonomi - f.eks. genbrug af restmaterialer fra drift.