To personer stiger ud af toget med sine cykler

Foto:© Niclas Jessen

Vores indsatser

I partnerskabet er vi gået sammen om en række miljø- og klimaindsatser, der dækker turismens mangfoldighed af turismevirksomheder og gæstetyper. Læs mere om vores fire større indsatser, der beskæftiger sig med alt fra storby-, natur- og kystturisme til erhvervsmøder og konferencer. 

En række vindmøller på en mark
© Mitch Wiesinger

Måling af CO2 i dansk turisme

I samarbejde med Center for Regional og Turismeforskning udvikler VisitDenmark en international sammenlignelig CO2-målemetode, som skal sikre, at dansk turismes grønne omstilling bliver datadrevet. 

Kok tilbereder lækre små retter
© Claes Bech-Poulsen

Tilskud til certificeringsforløb

Certificeringer giver virksomheder et konkret værktøj til at komme i gang med deres grønne omstilling. Dansk Storbyturisme tilbyder derfor tilskud til rådgivning af certificeringsforløb til 40 turismevirksomheder i Aarhus, Nordjylland, Fyn og København. 

Små feriehuse i naturen
© Daniel Brandt Andersen

Grøn omstilling af feriehuse

Feriehuse udgør en stor del af overnatningskapaciteten i Danmark. I samarbejde med aktører på området gennemfører Dansk Kyst- og Naturturisme en række miljø- og klima-aktiviteter med fokus på feriehuse, gæsteadfærd og feriehusområder.  

To personer går rundt blandt byhaver med Isbjerget i baggrunden
© Isbjerget (2013) – CEBRA, JDS Architects, Louis Paillard og SeARCH. Fotograf: Kim Wyon

Omstilling af møde- og konferenceturismen

Med en årlig omsætning på op imod 26 milliarder kr., er Danmark yderst konkurrencedygtig på sin erhvervsturisme, der dækker både møder, konferencer og messer. MeetDenmark styrker derfor de danske erhvervs- og mødeturismevirksomheders arbejde med blandt andet certificeringer, værdikæder og CO2-reduktion.