EU Ecolabel

Webinar om EU's miljøcertificering for overnatning

17.6.2024
Forfatter: Mikal Holt Jensen
Foto: EU Ecolabel

EU Ecolabel forbindes med ord som troværdigt og inspirerende ifølge et nyligt webinar om EU Blomsten og er ifølge EU det sikre valg af miljøcertificering

EU har afholdt webinar om EU´s miljøcertificering Blomsten som også findes for overnatningssteder. Her fortalte EU, større turistaktører og -virksomhedern om fordelene ved at være miljøcertificeret med fx EU Ecolabel - også tidligere kaldt Blomsten.

Store besparelser med EU Ecolabel

Webinaret viste succeshistorier fra Hotel Fevery i Belgien og Best Western Hotel Moran i Tjekkiet, som har opnået certificeringen ved at implementere bæredygtige initiativer som energibesparende renoveringer og eliminering af engangsplastik.

"EU-miljømærket har medført omkostningsbesparelser; vores nye varmesystem bruger 30 % mindre energi, 50 % af vores elektricitet kommer fra vedvarende energikilder, og med vandbesparende anordninger har vi reduceret det årlige vandforbrug med næsten 50 %. Vi bruger heller ikke plast til engangsbrug, og over 90 % af vores lys er energieffektive,” sagde Gabriela Prachařová, hoteldirektør på Best Western Hotel Moran ved webinaret.

Vigtigt for internationale nøgleaktører

Nøgleaktører i turistindustrien som HOTREC, lastminute.com og Booking.com talte om deres grønne rejse og mål om at imødekomme kravene fra rejsende, der i stigende grad leder efter bæredygtige muligheder. De bemærkede alle vigtigheden af ​​at dele information om EU's miljømærke med kunderne, for eksempel ved at tilføje et bæredygtigt badge på en boligs side, for at gøre det nemmere for dem at vælge bæredygtige rejsemuligheder. Derudover ser de fordelen ved at fremme et pålideligt mærke som EU-miljømærket, der allerede er i overensstemmelse med de nye Empowering Consumers for the Green Transition og de kommende Green Claims-direktiver, som søger at forhindre greenwashing og falske påstande om bæredygtighed.

EU Green Claims

EU´s miljømærke er ifølge EU også det sikre valg, hvis overnatningsstedet ønsker at leve op til EU Green Claims direktivet, hvis dette mærke fremhæves som valid.

EU Green Claims-direktivet, som er på vej, har til formål at bekæmpe greenwashing og sikre, at virksomhedernes miljøpåstande er troværdige og gennemsigtige. Direktivet kræver, at miljøvenlige påstande og mærker skal være baseret på videnskabelige beviser og verificeres af tredjepart.

Andre anerkendte mærker som bl.a. lever op til ISO 14.024 kan også leve op til EU Green Claim og foreløbig er både Green Key og Svanemærke på EU Tourism Dashboard. Læs mere…

Adgang til webinaret og mere information om EU-miljømærke…

Kort om EU Ecolabels:

  • Tildelt siden 1992 til produkter og tjenester med høj miljøpræstation.
  • Certificeringen dækker hoteller, campingpladser m.m., og appellerer til miljøbevidste rejsende.
  • Over 700 turistindkvarteringssteder er certificeret især i Frankrig, Østrig og Italien, og tallet forventes at stige.
  • Bevidstheden om EU Ecolabel vokser blandt europæere, hvilket gavner de certificerede overnatningssteder.
  • Foreløbig er det kun Nysted Strand Camping og Hvalpsund Familie Camping, som er mærket med EU Blomsten i Danmark for overnatningssteder.