Sinatur ESG 2023

Sinatur udgiver ESG Impact Rapport for 2023

13.6.2024
Forfatter: Mikal Holt Jensen
Foto: Sinatur Hotels

2023 blev året, hvor Sinatur-kæden for alvor har inkorporeret ESG-terminologien i deres strategiske arbejde og dermed også kædens impact rapport.

”Engang var vi en hotelvirksomhed, der arbejdede med ansvarlig drift. I dag er vi en ansvarlig virksomhed, der arbejder med hoteldrift.”

Med Sinaturs anden ESG Impact Rapport gør kæden igen status over, hvad det reelt betyder at drive hoteller på naturens præmisser.

Rapporten sikrer, at der leves op til lovgivningen, og at Sinatur dokumenterer, hvordan de driver en ansvarlig forretning.

Følger nye CSRD-standarder

Der er for første gang prøvet kræfter med EU’s nye rapporteringsdirektiv, CSRD, og der er valgt at lade sig guide af direktivet og bæredygtighedsstandarderne, fordi kæden gerne vil lade sig inspirere af og vurdere sig selv efter det nye fælles sprog til forståelse af virksomheders bæredygtighed, som direktivet har givet. Årets rapport danner også grundlag for Sinaturs 2023 Communication og Progress rapport til UN Global Compact.

Nærvær, natur og gastronomi

Det målrettede arbejde med udgangspunkt i deres kerneværdier – nærvær, natur og gastronomi – har været en tydelig rettesnor for, hvordan de seks hoteller drives. Bæredygtighed, ansvarlighed og respekt for natur og mennesker har været gennemgående. Men begreberne har udviklet sig i takt med, at verden har forandret sig. Og fra at være kerneværdier er de nu også blevet til selve fundamentet for forretningsstrategien. 

Rejsen fortsætter

Når alle trådene samles og regnskabet gøres op, kan der fremvises flotte resultater, men der er stadig meget, som kan gøres. Derfor ser Sinatur også rapporten som en status og ikke en målstreg. Og kæden glæder sig til at fortsætte rejsen mod at blive en endnu mere ansvarlig forretning.

Læs ESG Impact Rapport for Sinatur Hotel & Konference...

”Og heldigvis nytter indsatserne. Klimaregnskabet for 2023 viser, at vi har mindsket vores udledning af CO2e med mere end 2.000 tons siden 2019, hvilket samtidig svarer til cirka 30 procent af vores samlede udledninger.”