Amanda Hofmann Johansen på barsel og Mikal Holt Jensen tager over.

Nyt ansigt i turismens grønne partnerskab

Foto: Laura Wisler Møller

Efter 2 år som projektleder for Partnerskabet for bæredygtig turismeudvikling går Amanda Hofmann Johansen på barsel og overlader den grønne stafet til Mikal Holt Jensen.

6. maj 2024

Amanda Hofmann Johansen har været en stor drivkraft i opstarten af partnerskabet. Hun har bidraget til at sætte arbejdet på skinner og har gennemført et omfattende kortlægningsarbejde af bæredygtig turisme, som har dannet grundlag for partnerskabets videre indsats. Hun har sikret en god koordinering og et godt samarbejde mellem projektets partnere med Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark, Dansk Storbyturisme og VisitDenmark – både i styre- og projektgruppe.

Amanda Hofmann Johansen udtaler:

Det har været en stor oplevelse og fornøjelse at arbejde med partnerskabet de sidste to år. Vi har sammen med partnerskabets partnere og øvrige samarbejdspartnere opnået mange brugbare resultater, som har været med til at fremme den grønne omstilling af turismen i Danmark. 

Erfaren turistperson bringer partnerskabet videre

Ny projektleder for partnerskabet er Mikal Holt Jensen, der efter 15½ år som miljøchef og sekretariatsleder for Green Key er stoppet i HORESTA til fordel for jobbet som Senior Project Manager i VisitDenmark i Partnerskabet for bæredygtig turismeudvikling.

”Det er en drøm som går i opfyldelse, at jeg nu skal arbejde med bæredygtig turisme i VisitDenmark i tæt samarbejde med  Dansk Storbyturisme i Wonderful Copenhagen, MeetDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme. Jeg har fra min start i HORESTA arbejdet for udviklingen af en bæredygtighedsstrategi for dansk turisme. Den blev lanceret i 2022 og nu kommer jeg endnu tættere på at være med til at effektuere den.” udtaler Mikal Holt Jensen.

Direktør Katja Moesgaard i VisitDenmark er ligeledes ny forperson for partnerskabets styregruppe.