Koncert

Ny standard gør bæredygtighed lettere for events og møder

12.6.2024
Forfatter: Mikal Holt Jensen
Foto: VisitDenmark

En ny udgave af standarden for bæredygtighed i event- og mødebranchen, ISO 20121, skal gøre det lettere for alle at sikre og dokumentere bæredygtig omstilling i forbindelse med events

En opdateret udgave af ISO 20121-standarden for bæredygtighed i event- og mødebranchen er netop udgivet. Denne standard, som Danmark har aktivt bidraget til, skal hjælpe alle, fra SMV'er til store arrangementer som OL, med at sikre og dokumentere bæredygtig praksis.

Opdaterede krav og dansk involvering

Revisionen af ISO 20121 fokuserer på klimaforandringer og menneskerettigheder. Seks danske organisationer har bidraget til arbejdet, der gør standarden mere tilgængelig og fremmer bedste praksis i branchen.

Værdikædefokus og praktisk anvendelse

ISO 20121 dækker hele værdikæden og kan anvendes af hoteller, kongrescentre, festivaler, cateringvirksomheder, eventbureauer, kommuner og destinationsselskaber. Standarden hjælper med at systematisere bæredygtighedsarbejdet og opfylde de øgede krav til energiforbrug, affald, tilgængelighed og diversitet.

Vidensdeling og fremtidssikring

Danske virksomheder kan deltage i udvalgsarbejdet og lære af hinandens erfaringer for at fremme bæredygtige løsninger i event- og mødebranchen.

Forpersonen for det danske udvalg S-895, Ulrika Mårtensson, der er ejer af BeeSustain Aps, uddyber:

- Vores branche er kompleks med mange aktører, heriblandt mange små og mellemstore spillere. Jeg oplever, at der er et stort ønske om at arbejde seriøst med alle bæredygtighedens aspekter, men mange er i tvivl om hvordan. Her er standarden ISO 20121 – der er udviklet af et internationalt standardiseringsorgan sammen med branchens aktører – et uvurderligt redskab til at fremtidssikre alle i værdikæden omkring møder og events, uanset virksomhedens størrelse.