Niels Jørgen Jensen

Ny bus skal køre medarbejdere og gæster i Fårup Sommerland

29.6.2024
Forfatter: Mikal Holt Jensen
Foto: Fårup Sommerland

Fårup Sommerland betaler for ny sommerbusrute mellem Aalborg Busterminal og forlystelsesparken. Den nye bus er en erstatning for den tidligere rute 92, som blev nedlagt i 2023.

I samarbejde med NT lancerer Fårup Sommerland en ny sommerbusrute mellem Aalborg Busterminal og forlystelsesparken nær Blokhus. Den nye bus er en erstatning for den tidligere rute 92, som blev nedlagt i 2023.

Sommertravlheden har meldt sin ankomst hos de nordjyske turistaktører, og for at gøre det endnu lettere for gæster at besøge en af Nordjyllands største attraktioner, har Fårup Sommerland nu indgået et samarbejde med NT. Det betyder, at en ny busrute vil køre direkte fra Aalborg Busterminal til Fårup Sommerland i skolernes sommerferie.

Afgørende med offentlig transport til parken

Tiltaget sker i forlængelse af beslutningen om at nedlægge den tidligere sommerrute 92, som hidtil har kørt tusindvis af sommergæster og ansatte til forlystelsesparken.

- Hvert år kommer flere tusinde gæster til Fårup Sommerland med offentlig transport. Det er derfor fuldstændig afgørende, at vi har den bedst mulige dækning med kollektiv trafik, så vi kan få mobiliseret både turister og nordjyder til Fårup Sommerland og de øvrige turist- og erhvervsaktører i regionen. I år kører bussen som et pilotprojekt, men vi håber selvfølgelig, at den vil blive taget godt imod, så den fremover kan blive en fast del af sommerkøreplanen, lyder det fra Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland.

Samarbejdet omfatter, at Fårup Sommerland underskudsdækker ruten i perioden 30. juni til 10. august 2024, hvor bussen vil køre to gange dagligt fra Aalborg mod Fårup Sommerland og tre gange dagligt fra Fårup Sommerland mod Aalborg. Bussen vil desuden være let genkendelig på de nordjyske landeveje, da den bliver dekoreret med farvestrålende Fårup-folie.

Optimal og bekvem transport til medarbejderne

Prisen for en rejse vil være den samme som i resten af regionens busser. Dog er der en økonomisk gode at hente, hvis man er ansat i forlystelsesparken. Fårup Sommerland har nemlig besluttet, at alle ansatte får gratis transport med bussen hele sommeren.

- I Fårup er vi afhængige af at være en attraktiv arbejdsplads for vores mange dygtige medarbejdere. Det gør sig ikke mindst gældende for vores hundredvis af sæsonmedarbejdere, som hvert år dedikerer deres sommer til at give vores gæster en god oplevelse. Det betyder også, at det skal være nemt og tilgængeligt at komme på arbejde – ellers mister vi god og kvalificeret arbejdskraft, som vi og resten af turisterhvervet i yderområderne er dybt afhængige af, fortæller Niels Jørgen Jensen.

Du finder alle afgange med rute 92 på Rejseplanen.dk.

Fårup Sommerland blev i foråret 2023 miljøcertificeret med Green Attraction, som bl.a. handler om at nedbringe miljøbelastningen ved transport af gæster og medarbejdere.

Læse mere:  Vejen mod et bæredygtigt sommerland