Green Key International

Ny alliance skal sikre troværdige certificeringer indenfor turisme på verdensplan

24.6.2024
Forfatter: Mikal Holt Jensen
Foto: Green Key International

Verdens førende rejse- og turismecertificeringsorganisationer, som står bag 19.000 certificerede virksomheder, går sammen i en alliance om at sikre troværdige certificeringer indenfor turisme

Turister skal kunne stole på miljø- og bæredygtighedscertificeringer på turistvirksomheder som hoteller og attraktioner. Det skal sikres, at de certificerede turistvirksomheder lever op til relevante miljø- og bæredygtighedskrav og løbende bliver kontrolleret.

Derfor skal certificeringsordninger leve op til en række krav og standarder, herunder ISO 14.024, indenfor udvikling, drift og vedligeholdelse af dem.

Kendetegnet for alliancens certificeringer har været og er fortsat fokus på gennemsigtighed, integritet og troværdighed, men nu formaliseres og ensrettes de krav, der stilles til certificeringerne.

Omfatter 19.000 rejse- og turismevirksomheder

En af initiativtagerne er det danskudviklede Green Key, der via FEE-organisationen, den internationale organisationer bag ordningen, er gået sammen med verdens førende certificeringer indenfor turisme for at udvikle og opretholde en høj standard for valide og troværdige certificeringer indenfor miljø- og bæredygtighed.

Samarbejdet inkluderer Biosphere, Blue Flag, Ecotourism Australia, Good Travel Seal, Green Globe Certification, Green Key, Green Key Global (USA og Canada), TourCert, Travelife for Accommodation og Travelife for Tour Operators.

Alliancens organisationer står bag certificeringen af mere end 19.000 rejse- og turismevirksomheder, organisationer og destinationer.

EU Green Claim

Organisationerne vil arbejde kollektivt for at opfylde kravene i den nye forbrugerbeskyttelseslovgivning, såsom EU's Green Claims-direktiv, der stiller øgede krav til certificeringer og kommunikation af den grønne indsats.

Det grundlæggende mål er at levere gennemsigtige, opnåelige og overkommelige løsninger til industrien. Dette nye niveau af samarbejde mellem certificeringsorganisationer vil yderligere styrke turismen til at omfavne bæredygtighed gennem strenge certificeringer og fremme destinationer, der støtter miljøvenlige indsatser og lokalsamfund.

Retfærdigt, billigt og for alle

Alliancen skal garantere, at ordningernes indsats og tjeneste leveres retfærdigt og til en overkommelig pris på tværs af alle sektorer og til alle virksomheder, herunder mikro- og små til mellemstore virksomheder, der udgør det store flertal af rejse- og turistindustrien.

Læs mere på Green Keys internationale side...

På billedet fra venstre mod højre: 

Billy Bishop (Travelife for Accommodation, Daniel Schaffer (Green Key og Blå Flag, Foundation for Environmental Education), Patricio Azcárate Díaz de Losada (Responsible Tourism Institute), Elissa Keenan (Ecotourism Australia), Naut Kusters, (Travelife for Tour Operators), Birte Pelayo (Green Globe-certificering), Gary Graham (Green Key Global), Albert Salman (Green Destinations) og Marco Giraldo (TourCert).