Green Key til NH Collection Copenhagen

NH Collection Copenhagen bygger oven på DGNB-certificering med Green Key

17.5.2024
Forfatter: Mikal Holt Jensen
Foto: NH Collection

På Christianshavn har NH Collection Copenhagen nu modtaget Green Key, som kronen på en række grønne initiativer

”Det er med stor glæde, at vi nu også er Green Key-certificeret. Siden opførelsen af hotellet har vi haft fokus på en lang række parametre, der skal sikre et ansvarligt hotel. Det nye grønne stempel gør os nu mere konkurrencedygtige på det internationale hotelmarked, da hensyn til miljøet heldigvis også er noget, som hotelgæsterne prioriterer i deres valg af hotel og ser som en vigtig del af den samlede hoteloplevelse,” siger Anders Duelund, General Manager for NH Collection Copenhagen.

Green Key er en internationalt anerkendt certificering inden for turisme, som nu findes i over 60 lande og på mere end 5.000 turistvirksomheder.

Certificeringen med Green Key sker i forlængelse af en international kædeaftale mellem NH Collection og Green Key og samtidig bygger tildelingen ovenpå Københavns ambitioner om at være en grøn hovedstad.

DGNB-certificeret byggeri

Det tidligere Nordea hovedsæde på Christianshavn, Ørkenfortet, blev i forbindelse med ombygningen transformeret til et luksushotel med en grøn profil.

Den 1. september 2021 nåede et omfattende renoveringsprojekt sin afslutning, og den tidligere kontorejendom blev anerkendt med DNGB guld, som tegn på det store miljøfokus i forbindelse med byggeriet. 

Bygningen blev totalrenoveret, men en stor del af betonkonstruktionen er bevaret for at gøre byggeriet mere bæredygtigt. Derfor er facadestenen blandt andet støbt af materialerne fra den indvendige nedrivning og formet til nye sten i samme udseende som de tidligere.

Indgåelse af grøn el-aftale

Desuden har NH Collection Copenhagen i efteråret 2022 indgået en elkøbsaftale med Better Energy og får elektricitet fra en grøn energikilde, hvor hotellet ifølge beregninger skulle aftage 2 GWh (eller 2.000.000 kilowatt-timer) om året.

Ved indgåelse af aftalen udtalte hotellets general manager, Anders Duelund:

NH-hotellet får sin kommende grønne strøm fra en ny solcellepark, der skal opføres i Stevning ved Sønderborg. Med en kapacitet på 35 GWh vil solcelleparken levere grøn strøm svarende til det årlige elforbrug hos ca. 22.500 danskere.