Københavns Zoo

Københavns Zoo igangsætter opførelsen af nyt biodiversitetscenter

22.5.2024
Forfatter: Mikal Holt Jensen
Foto: Københavns Zoo

Det nye biodiversitetscenter til en værdi af 120 millioner kroner finansieres fra en blanding af private bidragydere og fonde

Det nye Biodiversitetscenter Zoo, et initiativ fra Zoologisk Have i København, er blevet tildelt de nødvendige midler, hvilket gør det muligt at realisere visionen om et centrum dedikeret til aktiviteter vedrørende biodiversitet og beskyttelse af truede arter.

Kerne i forskellige aktiviteter

Ifølge en officiel pressemeddelelse vil Biodiversitetscentret være kernen i alle aktiviteter relateret til biodiversitet og beskyttelse af truede arter, som Zoologisk Have er involveret i. Dette omfatter internationale feltprojekter på seks kontinenter, som udgør en væsentlig del af Zoos bestræbelser på at bevare truede arter og oplyse om den globale biodiversitetskrise.

Administrerende direktør for Zoo, Pernille Mehl, udtaler: "Vi er allerede en betydningsfuld aktør internationalt, og med dette nye center kan vi få en endnu større stemme. Desuden vil det blive praktisk muligt at invitere vores gæster til at se vores arbejde bag kulisserne."

 

Fonde og privat finansiering

Skovejer Carsten Følsgaard er blandt de største private bidragydere til projektet. Yderligere finansiering kommer fra anerkendte fonde som Novo Nordisk Fonden, Augustinus Fonden, Alfred Benzons Fond, Knud Højgaards Fond, Beckett Fonden, Skibsreder Per Henriksens Fond, Louis Petersens Legat og William Demant Fonden.

Det nye center, der er designet af Christensen & Co Arkitekter, vil udover forskningsfaciliteter, laboratorier og dyreklinikker også præsentere Zoos gæster for en spektakulær videoinstallation, der giver et indblik i Zoos arbejde i felten rundt om i verden, herunder i Grønland, Sydafrika og Brasilien.

Opførelsen af Biodiversitetscenter Zoo forventes at begynde i begyndelsen af 2025, med forventet færdiggørelse i slutningen af 2026. Denne milepæl repræsenterer et vigtigt skridt fremad i Zoologisk Haves engagement i bevarelsen af biodiversitet og beskyttelsen af truede dyrearter.