Musikhuset Aarhus for Green Key

Musikhuset Aarhus tildelt Green Key certificering

31.5.2024
Forfatter: Mikal Holt Jensen
Foto: Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus har de sidste 10 år reduceret energiforbruget med 47 % gennem klima- og energivenlige tiltag. Nu har de også Green Key

Musikhuset i Aarhus har efter et langt forarbejde nu modtaget Green, som er et internationalt anerkendt miljømærke.

”Det er dejligt at se, at et af byens kulturelle flagskibe også går i front, når det gælder den grønne omstilling. Aarhus har sat et ambitiøst klimamål, og her spiller kulturen en central rolle. Musikhuset har en stærk stemme i byen og bliver besøgt af op mod 1 million mennesker. Det er en vigtig løftestang, der kan inspirere og få os til at reflektere over vores rolle i verden,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad.

Udskift af mange lyskilder

Green Key gives til turistvirksomheder, der opfylder strenge miljøkrav gennem en omfattende godkendelsesproces. Musikhuset har blandt andet skiftet alle lyskilder til LED, forbedret ventilationsanlægget og indført kildesortering.

Dette har givet energibesparelser svarende til cirka 1 mio. kr. årligt, som nu kan bruges til kulturaktiviteter.

”Vi mener, det er vigtigt at tage ansvar og aktiv del i den grønne omstilling. Derfor har vi arbejdet seriøst med energiforbrug, bæredygtighed og med at forsøge at vise vejen for vores gæster. Vi er stolte over, at vores indsats nu bliver anerkendt med et internationalt miljømærke”, siger Jesper Kjær, der er bygningschef i Musikhuset.

829 solpaneler på taget

Musikhuset har også installeret 829 solcellepaneler, der vil producere cirka 300.000 kWh årligt, svarende til forbruget for 66 gennemsnitsfamilier. Yderligere bæredygtige initiativer inkluderer kildesortering i café og brasserie, brug af bionedbrydelige materialer og fremme af bæredygtig transport for gæsterne.

Se video: https://youtu.be/NHK2tNdmvk0 

Tildeling med hjælp via Partnerskabet

Musikhuset har arbedet tæt sammen med turistorganisation VisitAarhus og udviklingsselskabet MeetDenmark om at opnå Green Key certificeringen.

Certificeringsindsatsen er et samarbejde mellem Dansk Storbyturisme og MeetDenmark og er en del af Partnerskab for bæredygtig turismeudvikling, der er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.