Stine Skouborg fra Brøchner Hotels

Brøchner Hotels opnår B-Corp

22.5.2024
Forfatter: Mikal Holt Jensen
Foto: Brøchner Hotels

Brøchner Hotels har fra maj 2024 opnået den omfattende B Corp-certificering, som supplement til deres Green Key certificering.

Brøchner Hotels har arbejdet siden 2022 på at opnå B Corp-certificeringen, som  kun 95 danske virksomheder har. 

Certificeringen kræver dokumentation af resultater inden for ledelse, medarbejdere, samfund, miljø og kunder.

”B Corp-certificeringen er det oplagte næste skridt for Brøchner Hotels. Vi er en familieejet hotelkæde, som altid har haft langsigtede beslutninger for øje i vores måde at drive hotelforretning på, og det er centralt for os at drive hoteller med omtanke for omverdenen. Samfundet omkring os bliver også mere og mere optaget af de samme værdier, derfor er det vigtigt for os at kunne vise og dokumentere, hvad vi gør. Det har vi nu opnået med B Corp-certificeringen, og det er vi meget stolte af,” siger Stine Skouborg, der er Chief Sustainability Officer hos Brøchner Hotels.

69 bæredygtige mål mod 2028

Hotelskæden har også sat 69 bæredygtige mål frem mod 2028, herunder reduktion af madspild, forbedret genanvendelse og opnåelse af CO2-neutralitet.

Brøchner Hotels udmærker sig især i ledelse og medarbejdere, investerer i træning og uddannelse, og har en flad ledelsesstruktur. Dette har blandt andet resulteret i næsten 40 % reduktion af madspild og et sygefravær 60 % under branchegennemsnittet.

Hotelkæden styrker også lokalmiljøet ved at arrangere koncerter og events, tøjindsamlinger og hyldester til mangfoldighed.

Frem mod 2028 skal alle leverandører leve op til Brøchner Hotels' bæredygtighedspolitik, og hotellerne skal etablere egne klimavenlige energikilder.